Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vårgårda.nu | 13 July 2020

Scrolla till toppen

Top

Juniorerna dominerade årets upplaga av Velofondo

Juniorerna dominerade årets upplaga av Velofondo

Velofondo. Det var juniorerna från Falköpings CK som dominerade årets upplaga av Velofondo Vårgårda. Marcus Fåglum Karlsson vann tävlingen och tog dessutom hem ett bergspris och ett spurtpris. Fredrik Ludwigsson, också Falköpings CK, vann det andra spurtpriset.

Velofondo Vårgårda är ett cykellopp där motionärer och elitcyklister startar samtidigt, alltså ungefär som i Vasaloppet. Tävlingsformen är mer vanlig i de stora cykelländerna Tyskland, Italien och Frankrike, men är på frammarsch också i Sverige.

Marcus Fåglum Karlsson gick loss solo strax före det första bergspriset. Vid det andra bergspriset hade lagkompisen Fredrik Ludwigsson attackerat och kunde solovinna även han.

När cyklisterna sedan närmade sig spurtpriset efter 119 av de 140 kilometern, var Marcus Fåglum Karlsson loss ensam igen. Strax efter spurtpriset fick han sällskap i täten av Rasmus Mikiver, CK Hymer, och Pär Bäcker, Skruvstad IK.

Trots att Marcus Fåglum Karlsson haft ett mycket tufft race, visade han varför han är en världens bästa juniorer när han spurtade ifrån de båda andra vid målgången i Vårgårda.

 

Resultat Velofondo Vårgårda 2012:
1a – Marcus Fåglum Karlsson, Falköpings CK
2a – Rasmus Mikiver, CK Hymer
3a – Ulf Bäcker, Skruvstad IK