Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vårgårda.nu | 25 February 2020

Scrolla till toppen

Top

Två svenskor topp tio i årets linjelopp

Två svenskor topp tio i årets linjelopp


Open du Suède.
  Både Emma Johansson och Isabelle Söderberg slutade topp tio i Open du Suède, världscuptävlingen i Vårgårda. Holländskan Iris Slappendel vann loppet och Marianne Vos säkrade segern i världscupen genom att bli trea, trots att en deltävling återstår.

Det blev en tuff och spännande tävling där det redan tidigt i loppet bildades en tätgrupp med tolv cyklister. Emma Johansson, Team Hitech – Mistral Home Cycling Team, och Isabelle Söderberg, AA-Drink – Leontien.nl Cycling Team, fanns med bland dessa. Mot slutet av loppet reducerades gruppen sedan Iris Slappendel, Rabobank Women Cycling Team, attackerat och sedan fått sällskap av Hanka Kupfernagl, Rusvelo. De båda utbrytarna kunde sedan hålla undan ända fram till upploppsrakan där Iris Slappendel var den starkaste spurtaren och vann med ett par cykellängder före Hanka Kupfernagl. När Iris Slappendels lagkamprat, världscupledarinnan och olympiska mästarinnan Marianne Vos, spurtade in som trea var Rabobanktriumfen ett faktum.

Tredjeplatsen innebar också att Marianne Vos säkrade segern i världscupen trots att den deltävling återstår. Open du Suède var också en stor svensk framgång med två svenska cyklister topp tio i resultatlistan: Emma Johansson slutade på sjätte plats och Isabelle Söderberg var åtta.

 

Open du Suède 132 km
1) Iris Slappendel, Rabobank Women Cycling Team 3.24.47
2) Hanka Kupfernagl, Rusvelo
3) Marianne Vos, Rabobank Women Cycling Team -1.10
4) Shelly Olds, AA Drink – Leontien.nl Cycling Team
5) Trixi Worrack, Team Specialized Lululemon
6) Emma Johansson, Team Hitech – Mistral Home Cycling Team
7) Tiffany Cromwell, Orica AIS -1.14
8) Isabelle Söderberg, AA-Drink – Leontien.nl Cycling Team -2.08
9) Evelyn Stevens, Team Specialized Lululemon 10) Linda Villumsen, Orica AIS