Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vårgårda.nu | 27 October 2020

Scrolla till toppen

Top

Emma Johanssons lag på tredjeplats i lagtempot

Emma Johanssons lag på tredjeplats i lagtempot

Foto: Alex Ljungdahl

| Den 16, aug 2013

Loppet startade och gick i mål i Vårgårda via vändpunkt i Herrljunga. Och det var på vägen hem från Herrljunga som Team Specialized – Lululemon avgjorde tävlingen. I motvinden skaffade de sig en ledning som de höll ända in mål.

Rabo Women Cycling Team, med världscupledarinnan Marianne Vos i laget, var näst snabbast. Holländskan drygade ut därmed ut sin ledning i den individuella världscupen eftersom Emma Johansson och hennes Orica AIS körde i mål på den tredje bästa tiden. Emma Johansson ligger kvar på andra plats, nu 77 poäng efter Marianne Vos.

Norska stallet Hitech Products, med svenska mästarinnan Emilia Fahlin i laget, slutade på nionde plats och det svenska proffslaget Cramo Go Green slutade på trettonde plats.

På söndag körs den näst sista deltävlingen i årets världscup när linjeloppet Open de Suède avgörs. Då kommer UCI-presidenten Pat McQuaid till Vårgårda för att följa tävlingen på plats.

I morgon lördag avgörs Velofondo Vårgårda, loppet där motionärer och elitcyklister kör tillsammans. I startfältet finns bland andra Jonas Ahlstrand, till vardags proffs i Argos-Shimano.

Open de Suéde lagtempo 42,5 kilometer
1) Team Specialized – Lululemon 53.59,4
2) Rabo Women Cycling Team -38,2
3) Orica AIS -1.26,2
9) Hitec Products UCK -3.26,2
13) Cramo Go Green -5.53,9

UCI Road World Cup Women
1) Marianne Vos 279 poäng
2) Emma Johansson 202 poäng
3) Eleonora van Dijk 194 poäng
4) Elia Longo Borghini 156 poäng
5) Anna van der Breggen 96 poäng

Kommentarer