Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vårgårda.nu | 30 November 2020

Scrolla till toppen

Top

Inga kommentarer

SVT direktsänder från världscuploppet

SVT direktsänder från världscuploppet Foto: Alex Ljungdahl Foto: Alex Ljungdahl

SVT kommer att direktsända världscuploppet på cykel för damer i Vårgårda den 24 augusti.

– Det är en internationell topptävling med en svensk världsstjärna, Emma Johansson. Det är klart att vi vill sända den, säger SVT:s förhandlingschef Jan Olsson.

Förhandlingar har pågått under en längre tid och avtalet skrevs under i veckan. För SVT var två saker avgörande för att kunna genomföra sändningen.

– Dels att det nu finns en produktion som vi kan ta del av och dessutom att det gick att skruva lite på starttiden så att vi kan få in det i tablån den här mycket sportintensiva söndagen, säger Jan Olsson, till worldcupvargarda.se

Direktsändningen är, enligt Vårgårda CK:s ordförande Hans Jönsson ett led i den fortsatta positiva utvecklingen för damcykel.
– Vi är fantastiskt glada över att ha nått den här överenskommelsen,
säger Hans Jönsson.
– Det är en stor dag för alla våra funktionärer och sponsorer som hjälpt
oss att åstadkomma detta.

Open de Suede Vårgårda kan också komma att direktsändas i flera andra länder. Internationella cykelförbundet kommer att arbeta för att fler tv-bolag ska använda den internationella signal som gör direktsändning möjlig.

– Det är första gången det sker – Vårgårda blir först i damernas världscup att kunna erbjuda den här möjligheten, säger Hans Jönsson.

Skriv en kommentar