Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vårgårda.nu | 30 November 2020

Scrolla till toppen

Top

Inga kommentarer

Ny seger för Fåglum i Velofondo

Ny seger för Fåglum i Velofondo

| Den 23, aug 2014

Visst blev det en Fåglum högst upp på prispallen i Velofondo Vårgårda.

Marcus Fåglum Karlsson vann en spurtstrid med åtta man inblandade längs Kungsgatan i centrala Vårgårda.
–    Jag är inte den snabbaste spurtaren men vet att jag kan hålla farten ganska länge. Och när jag hamnade så fint till i de snäva kurvorna in mot upploppet kändes det bra, säger den 20-årige Falköpingsåkaren.
Det var andra segern på tre år för Marcus. Han vann också 2012 – men den här gången gick de 14 milen en kvart snabbare än förra gången.
– Ja, det var bra fart hela vägen. Vi kom loss i en bra grupp ganska tidigt och kunde hålla undan hela vägen.
Tvåa i den dramatiska slutstriden blev Uppsalas Alexander Wetterhall och trea Marcus Fåglum Karlssons klubbkamrat Joakim Åleheim.
– Klart att det känns extra roligt att vinna i Vårgårda som är så starkt förknippat med namnet Fåglum, säger Marcus vars morfar Sture ingick i den brödrakvartett med Gösta, Erik och Tomas med rötter i Vårgårda som vann både VM-guld och OS-silver i lagtempo.
Årets upplaga av Velofondo blev en rekordvariant, både när det gäller kvalitet och kvantitet. 516 cyklister kom till start i det kombinerade motions- och elitloppet. Och startfältet i herrarnas tävlingsklass innehöll i stort sett alla toppåkare från sommarens SM-tävlingar.
– Det är ännu roligare att vinna när så många bra åkare var med, säger Marcus Fåglum Karlsson.
Tävlingen som avgörs mellan Vårgårdas två världscuplopp innehöll också fler damer än tidigare i elitklassen. Segrade gjorde Falköpings Julia Olsson som åkte i mål som 67:a i huvudklungan.

Skriv en kommentar